Re: OT:přelom roku a DPH
Toto mě zrovna u auditora překvapuje,neodpovídal Vám spíš daňař? Jí se nelíbí, vykazovat pohledávku v rozvaze (C.III.6) ? A jak se dívá na zkreslené závazky ze smluvních vztahů , které budete vykazovat na C.I.1. místo B.III.1? Jak budete "odsouhlasovat", zda evidujete tuto "pohledávku" k datu?
Změnil se zákon o DPH, nikoli o účetnictví, tak proč najednou všichni účtují jinak ?
pár bodů
§7(2) Zobrazení je věrné, jestliže obsah položek účetní závěrky odpovídá skutečnému stavu, který je přitom zobrazen v souladu s účetními metodami,
CUS 017
3.2. Účtová skupina 32 - Závazky (krátkodobé)
3.2.1. Účtují se zde závazky vůči dodavatelům. Závazek vůči dodavateli se vyúčtuje při vzniku závazku ve smyslu příslušných ustanovení smlouvy v oblasti obchodních závazkových vztahů.
atd....
Dobry den,
prosim o radu jestli bude správné účtování. dodavatelská faktura vystavena v lednu 2012, DUZP i naklady jsou 2011. účtovala bych: v 2012: 383/321 a 343/321 a do 2011 bych uctovala Naklad/383 v internich doklade. Je tento postup správný ? v dřívějších letech jsme účtovali vždy vše co souviselo s rokem např. 2010 a dph 2010 a doslo do 25/1/11 tak celé do roku 2010.
aha, ted ctu jeste jednou a chápu tedy, že správně je účtování např. dod. fa vydaná v 2012, Došla take v 2012, Naklad roku 2011. Zaúčtuji tedy v 2011 do 501/321 a 343/321 a udelam si např. analytiku na 343 a tu si popisu a ohlidam aby spadlo dph do 2012. Jde o to, ze zavazek mi vznikl v podstate dle DUZP co je na dokladu, kdy jsem napr. prevzala zbozi nebo byla poskytnuta sluzba ?
to asi v danou
>>>>chvíli
>>>>nenapadlo.
>>>>Proč by měl být rozpor v závazcích?
>>>Změnil se zákon o DPH, nikoli o účetnictví, tak proč
>>>najednou všichni účtují jinak ?
>>>pár bodů
>>>§7(2) Zobrazení je věrné, jestliže obsah položek
>>>účetní závěrky odpovídá skutečnému stavu, který je
>>>přitom
>>>zobrazen v souladu s účetními metodami,
>>>CUS 017
>>>3.2. Účtová skupina 32 - Závazky (krátkodobé)
>>>3.2.1. Účtují se zde závazky vůči dodavatelům.
>>>Závazek
>>>vůči dodavateli se vyúčtuje při vzniku závazku ve
>>>smyslu příslušných ustanovení smlouvy v oblasti
>>>obchodních
>>>závazkových vztahů.
>>>atd....
>>aha, ted ctu jeste jednou a chápu tedy, že správně je
>>účtování např. dod. fa vydaná v 2012, Došla take v
>>2012, Naklad roku 2011. Zaúčtuji tedy v 2011 do
>>501/321 a
>>343/321 a udelam si např. analytiku na 343 a tu si
>>popisu a ohlidam aby spadlo dph do 2012. Jde o to, ze
>>zavazek mi vznikl v podstate dle DUZP co je na
>>dokladu,
>>kdy jsem napr. prevzala zbozi nebo byla poskytnuta
>>sluzba ?
>Já účtuji fa. do r. 2011. Udělala jsem si analytiku
>34399,98
>Můj program mi dovolí do tabulky DPH dát leden 2012.
>Rozdíl jen porovnám s účetm 34398,99.
Dobry vecer,
a do 2011 uctujete tedy vsechny faktury, kde je DUZP 2011 i kdyz maji datum vystaveni v 2012. a to jde vpodstate tak max do toho 15. ledna, ze ? Ono by uz pak snad nemelo ani nic chodit, max. nejake energie, ale ty uz budou vse v 2012 a tam pojedeme přes čas. rozlišení. je to tak ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 1. 2012 14:15
pořád se nemůžu rozhodnout, jak vyřešit faktury přijaté a DPH na přelomu roku. Zda pořídit do 2011 nebo do 2012. Software je udělaný přes účet 383, ale možnost to udělat tak, aby byly závazky správně do roku 2012 tu je, i když trochu složitá. Auditorka by raději faktury do roku 2011, četla jsem spoustu názorů, že budou účtovat přes 383. Prosím o názory, co si o tom myslíte? Co je menší zlo.