Dobrý den, ano, OSA na to v principu nárok má. Přesná částka se řídí jejími ceníky. Informace o platbě autorských poplatků (platí se navíc k poplatkům koncesionářským) najdete zde: http://www.podnikatel.cz/clanky/radio-tv-v-provozovne-na-autorske-poplatky/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2012 17:35
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak je to s placením OSA.Mám restauraci o kapacitě 35 míst a mám zde TV a rozhlasový příjmač.OSA po mě požaduje podepsat smlouvu o veřejném šíření s poplatkem v částce přez 7000,-kč ročně.V momentální době nemám v restauraci tak velký provoz a TV se moc nesleduje.Jdou pouze licenční programy jako je ČT1,ČT2,ČT24.Nova,nova sinema,prima femily.Při čemž jsou již polplatníci licenčních práv.Nemám žádný CD přehrávač ani DVD ani jiné nelicenční přehrávače.Má OSA nárok po mě požadovat podpis smlouvy s touto částkou?
Děkuji za odpověď s pozdravem majitel restaurace