Re: Registrace DPH-VF dřív
Pokud máte registraci k DPH až od 9.11., tak můžete vystavovat fa s DPH až od tohoto data. Jaké jste dali na fakturu 1.11. DIČ?, když vám bylo přiděleno až 9.11. Nejlepší by bylo se domluvit s odběratelem, jak s touto vystavenou fakturou naložil (ani on si správně neměl nárokovat DPH, když jste ještě nebyli plátci) Pokud si odběratel DPH už uplatnil (měsíční plátce by uplatňoval v 12/2011), tak se s ním domluvte, že mu fakturu vyměníte se správným DIČ a s datem DUZP a vystavení na 9.11. Pokud je plátce čtvrtletní, tak máte dvě možnosti. Buď mu vystavit fa novou bez DPH s datem vystavení 1.11., nebo tak jak jsem psala tu první možnost.
Re: Registrace DPH-VF dřív
Odběratel klidně mohl mít DPH uplatněné už v 11/2011, pokud ji dostal už během listopadu. V tomto případě by bylo opravdu nejlepší změnit datum, pokud je to možné - ale ne jen vystavení, ale i zdanitelného plnění a odběratele požádat, aby si ji vyměnil a opravil zaúčtování (většina programů by to snad měla umožnit). Jinak by musel odběratel udělat dodatečné přiznání na snížený odpočet).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 1. 2012 16:26
Prosím, o radu. Firma vystavila svojí první fakturu 1.11., ale registrace k DPH je až 9.11. Jak mám tuto fa zaúčtovat? Mám změnit datum vystavení?