Zálohové faktury

• (neregistrovaný)

4. 1. 2012 6:38

Prosím Vás..zatím jsme měli vždy zálohovou fakturu a ještě ten měsíc vyřešeno daňovým dokladem, max. následující měsíc.

Letos jsme změnili dodavatele elektřiny a dostalo se mi na stůl následující: soupis vystavených fakturu - datum 1.1.2012 na celý rok dopředu,jenom rozdílnost ve splatnosti a částkách. Je uveden základ daně a dph.

A já nevím co s tím.. v podstatě, datum doručení je datum uplatnění dph, ale tohle je zálohovou faktura. Tak každý měsíc zaúčtovat a uhradit příslušnou zálohovou fakturu a počkat až přijde vyúčtování?

Je to asi standartní postup..ale já nevím, abych někde něco nezvorala. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2012 10:29

annonym (neregistrovaný)

Re: zálohové faktury
      Zřejmě jde pouze o předpis termínů splatnosti jednotlivých záloh. Nejedná se o DD. Po zaplacení by vám měl být ke dni přijetí platby (respektive do 15-ti dnů) DD vystaven a DPH si můžete nárokovat, jakmile obdržíte tento DD. Nebo obdržíte splátkový kalendář a pokud bude mít náležitosti DD, pak si uplatníte DPH na vstupu ke dni, kdy je platba připsána na účet příjemce zálohy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).