Re: zálohové faktury
Zřejmě jde pouze o předpis termínů splatnosti jednotlivých záloh. Nejedná se o DD. Po zaplacení by vám měl být ke dni přijetí platby (respektive do 15-ti dnů) DD vystaven a DPH si můžete nárokovat, jakmile obdržíte tento DD. Nebo obdržíte splátkový kalendář a pokud bude mít náležitosti DD, pak si uplatníte DPH na vstupu ke dni, kdy je platba připsána na účet příjemce zálohy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
4. 1. 2012 6:38
Prosím Vás..zatím jsme měli vždy zálohovou fakturu a ještě ten měsíc vyřešeno daňovým dokladem, max. následující měsíc.
Letos jsme změnili dodavatele elektřiny a dostalo se mi na stůl následující: soupis vystavených fakturu - datum 1.1.2012 na celý rok dopředu,jenom rozdílnost ve splatnosti a částkách. Je uveden základ daně a dph.
A já nevím co s tím.. v podstatě, datum doručení je datum uplatnění dph, ale tohle je zálohovou faktura. Tak každý měsíc zaúčtovat a uhradit příslušnou zálohovou fakturu a počkat až přijde vyúčtování?
Je to asi standartní postup..ale já nevím, abych někde něco nezvorala. Děkuji.