Re: dpp a úřad práce
Můžete mě, prosím, odkázat na zákon, kde to najdu? Hledala jsem, ale nic takového jsem nenašla. Díky.
Nemohla jste ani najít, protože to není pravda:
Zákon o zaměstnanosti:
(3) Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
Už včera někdo tady tvrdil, že uchazeč o zaměstnání příjde o evidenci na ÚP pokud začne pracovat, tak jsem večer místo večerníčku hledala na internetu, jestli k tomu něco nenajdu a nic. Tak to vypadá, že si z nás někdo dělá dobrý den, ale škoda ztraceného času.
Nemohlo to být v návaznosti na neoznámení začátku nekolidujícího zaměstnání?
Vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání
Úřad práce uchazeče o zaměstnání z evidence uchazečů o zaměstnání rozhodnutím vyřadí, jestliže
* bez vážných důvodů neoznámí výkon nekolidujícího zaměstnání při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti;..
TAK KONKRÉTNĚ DNES SE MI STALO-PŘIJALI JSME ZAMĚSTNANCE NA DOPP-OHLÁSIL NA ÚP,ŽE MÁ BRIGÁDU A TAM MU ŘEKLI,ŽE TITUL BRIGÁDA NEUZNÁVAJÍ A ODHLÁSILI HO A ZASE DRUHÝ PŘÍKLAD-ZAMĚSTNANEC PŘI SEPISOVÁNÍ DOPP ŽÁDAL,ABY TAM BYLA VĚTA,ŽE SE NECHCE ODHLÁSIT Z ÚP-PRÝ NA RADU PANÍ ZA PŘEPÁŽKOU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 1. 2012 10:24
může u nás zaměstnanec , který je u nás na dpp a který je vedený na úřadě práce podepsat prohlášení poplatníka daně, když bude mít příjem 4000 kč ?
děkuji