Re: Nezaplacená faktura
Bohužel jsme ve státě, kde se svého práva budete jen velmi těžko dovolávat. Máme stejný problém. A to se jedná o částku 150 tisíc.
Firma nereaguje, stále se jen vymlouvá. DPH z faktur jsme museli odvést státu. Vymahači chtěli zaplatit předem 20 tisíc a stejně nic nevymohli. Teď to leží u soudu s poplatkem 9 tisíc. A už je to rok a nic se neděje. Příště si nechte všechno podepisovat a vše písemně.
Právníka zaplatila protistrana, protože soud prohrála. Žádnou zálohu předem jsme neplatili, právník pro nás dělá pravidelně.
Úroky z prodlení jsou 7,75% ročně, počítá se za jednotlivé dny prodlení.
Jestli ovšem nemáte podepsáné žádné předávací protokoly apod. nevím, jak se to bude právník (soud) dívat. Dokazování asi nebude jednoduché.
nemám podepssáno nic 4roky jsem mu takhle fakturoval práci bez podpisu faktury a výplaty hotově byli jsme dobří kamarádi a já mu věřil...ty faktury můžu doložit.Myslíte si že mám u soudu nějakou šanci a co mě to bude stát?Můžu si účtovat úroky z prodlení???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 1. 2012 19:05
Dobrý den,
1.7.2011 jsem vystavil a osobně předal fakturu za práci kterou jsem odvedl splatnost faktury byla k 15.7.2011.S touto osobou jsem dlouhodobě spolupracoval a nikdy jsem s ním neměl žádné problémy až při této poslední fakturaci kdy mi hotově vyplatil jen menší část.Bohužel mi fakturu nepodepsal.Už nevím co mám dělat na upomínky nereaguje.Poraďte jak dál postupovat jedná se o částku 18724Kč.On je plátcem DPH.Děkuji