Hlavní navigace

Změny u zaměstnavatele v době MD/RD

  • (neregistrovaný)

    4. 1. 2012 21:39

    Dobrý den,
    ráda bych požádala o radu. Jsem na RD a u mého zaměstnavatele se neustále dějí organizační změny (fúze, stěhování atd.). Bohužel jsem se ale oficiálně o těchto změnách vůbec nedozvěděla (např., že se mi změnil zaměstnavatel). Má zaměstnavatel nějakou povinnost matkám na MD/RD poskytovat tyto informace? Může se potom zaměstnankyně nějak bránit, pokud např. pošle písmeně důležité informace (např. k daňovému přiznání) na původní jméno firmy, či adresu, a tyto z tohoto důvodu nejsou brány v potaz? Předem děkuji na informaci.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2012 16:38

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Změny u zaměstnavatele v době MD/RD
      Tato povinnost vzniká zaměstnavateli až od 2012.

    • 5. 1. 2012 16:42

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Změny u zaměstnavatele v době MD/RD
      Ještě k dotazu - pokud převzala nová firma v rámci práv a povinností, neměla by zaslané doklady ignorovat, váš pr.pom. trvá a tedy měli nějak zareagovat. Pokud by byla úplně zrušena, určitě byste se dozvěděla v souvislosti s řádným ukončením vašeho p.p. z jejich strany.

    • 6. 1. 2012 10:47

      Danka1 (neregistrovaný)

      Re: Změny u zaměstnavatele v době MD/RD
      Děkuji za odpovědi. Mně spíš jde o to, že pokud jsem odeslala dokumenty na špatnou (původní) adresu, nemusely se jim dostat a já to nijak nedokážu. Proto mě zajímá, jestli se můžu v tomto případě bránit tím, že mi neoznámili změnu adresy. Předem děkuji za informace.

    • 6. 1. 2012 13:25

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Změny u zaměstnavatele v době MD/RD
      Zaslání dokážete tím, že Vám byla Vaše korespondence (doklady v ní) vráceny jako nedoručitelné. Také záleží na tom jaké to byly doklady, co Vám to tedy způsobilo a jak to jde nyní napravit.
      Těžko se vyjadřovat, nevím-li o co přesně jde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).