Re: průměr na dovolenou - spěchá prosím
Tak zkuste nějaký jiný.
Třeba 3 x 13500 / 528 = 76,70
To jsou hodiny z II.Q, z toho byste počítala průměr, kdyby u vás v té době pracoval.
Nebo 3 x 13500 / 520 = 77,88
To jsou hodiny z IV.Q, kdyby ho odpracoval celý.
Nebo 13500 / 176 = 76,70
To jsou hodiny z listopadu.
Nebo 2 x 13500 / 344 = 78,49
To jsou hodiny z října a listopadu.
Nebo 13500 : 21,74 : 8 =77,62
To je podle průměrného měsíce.
Re: průměr na dovolenou - spěchá prosím
p.líbo,
ještě jeden dota. Uvedu příklad, nemám u sebe kalendář a nevím přesně fond pracovní doby, ale..
Zaměstnanec nastoupí do práce 19. 1, za leden nemá nárok na dovolenou, v únoru mu zaměstnavatel dovolil čerpat dva dny dovolené na jeho žádost. Udělám v březnu mzdu za měs.únor, účetní program mě upozorní, že mám zadat průměr na dovolenou. Mám si prostě vzít hrubou mzdu zaměstnance dle pracovní smlouvy např. 9.000,-Kč : fondem pracovní doby za měs. leden???Je to dle mého názoru nejsnadší způsob!!!!! Nebo prostě mám přepočítávat kolik skutečně od 19.1 do 21.2 ( nebo do data, kdy naspoupil na dovolenou ?) tj. hrubá mzda za dané období : skutečně odpracované dny??? To mi přijde už hodně komplikované. Já bych brala prostě do kdy nastoupil tj. měs.leden hrubá mzda dle pracovní smlouvy : fondem pracovní doby za leden a držela bych se tohoto průměru do 31.3 , než začne nový Q!!!!!!!!!!!! Souhlasíte???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 8:14
zaměstatnanec v HPP od 1.10.2011, měsíční HM 13.500,-Kč.
říjen i listopad odpracoval celý měsíc, 8 h prac.doba.
v 12/2011 čerpal 2 dny dovolenou.
jak vypočítat průměr na dovolenou?
prosím konkrétní příklad.