Re: zabezpečovací systémy - revize
Dobrý den, EZS jsem si také zařadila do skupiny prací, které spadají do přenosu. Jen bych zatřídila spíš do elektroinstalce jiného elektrického zařízení. U toho co uvádíte výše mě mate to staveniště. EZS ochraňuje většinou až hotový dům, i když se stává, že osazujeme čidla (a spuštíme systém)ještě do hrubé stavby před malováním atd..tak tam to chrání staveniště. Ale to je asi jen zbytečné slovíčkaření. EZS podle mého patří do přenosu. Obecně revize spadají do kategorie 71.20 (podle toho co jsem zde pochytila)tudíž bez přenosu. Tak to budeme dělat my. Myslím, že v této přiblblé novince se bude hodně chybovat.
Já zase tápu nad opravami. Opravy a údržby elektrického zařízení spadají do kódu 33.14 tudíž bez přenosu. Co je přesně oprava? POkud něco opravím, že vyměním vadnou součástku - jistič, je to elektroinstalce el zařízení (přenos) nebo oprava el zařízení (bez přenosu) Tak zatím tápu jak na to pohlížet, asi bude dost záležet na slovíčkaření. Zatím se k tomu stavíme, tak, že pokud elektrikář stávající poškozenou součástku prostě opraví a namontuje zpět-je to oprava. Pokud instaluje novou-je to instalace. Prase aby se v tom vyznalo :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 8:33
Dobrý den,
montáž zabezpečovacích systémů do rod.domů. jde o zařízení proti vloupání
lze pod
43.21.10 Elektroinstalační práce
- instalace požárně bezpečnostních systémů a bezpečnostních zařízení proti vloupání na staveništi
pokud provádíme pravidelnou revizi těchto systémů, mám za to, že již nejde o činnost spadající pod přenesení d.povinnosti?