Re: Práce během rodičovské
Uzavřít DPČ a vykonávat stejnou práci na kterou máte uzavřenu pracovní smlouvu není možné. Je ale možné přerušit čerpání RD, udělat dodatek k původní pracovní smlouvě na snížený úvazek na dobu určitou (po dobu přerušení RD) a potom znovu požádáte o čerpání RD (zaměstnavatel musí vyhovět ) a automaticky se vrátíte zase na úvazek plný. Podmínkou nároku na RP je pouze péče o dítě, pobírání mzdy na to vliv nemá.
Re: Práce během rodičovské
Dobrý den,
kamarádka nastoupila na HPP 4 měsíce před koncem RD z finan. důvodů. RD měla dále, jen musela splňovat podmínku, že dítě mohlo být ve školece jen 4 hod/denně a příspěvek brala dál, jen myslím musela vždy dokládat ten pobyt ve školce, že je jen 4 hod denně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 9:57
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a u zam.-tele mám zažádáno o 3-letou RD do 25.1.2013. Teď mi bylo zam-telem nabídnuto jestli bych nechtěla nastoupit na své místo.(paní co byla místo mě dlouhodobě onemocněla). Vyšli by mi vstříc i se zkrácenou pr.dobou 4hod/denně, o dítě by semi starala babička.
Potřebovala bych vědět zda je lepší uzavřít DPČ na jeden rok nebo jestli není problém vrátit se na stejnou pozici. A co rodičovský příspěvek? Nepřídu o něj?
Moc děkuji všem