Re: Rozvázání PP dohodou+podpora
Já nevím jestli je to náš případ, ale jedná se o propuštění většiny zaměstnancu (v zimě nemáme žádné zakázky), a pokud bych to udělala hromadným propuištěním, tak musím vyplatit odstupné a to nechci, protože je opět v únoru přibereme. Nebo jsem povinna při takovém počtu to udělat hromadným propuštěním?
to chce pouze si ho přečíst a pak je jasné, jaké jsou povinnosti zam-tele v urč. situaci.Je unavující odpovídat na takové blbosti, svědčící o tom, že zase v nějaké firmě dělá person někdo, kdo o tom nic neví.(pokud to není přímo osobně podnikatel/ka), vůbec odpovídat.
Jenže už vidím zaměstnance, jak ochotně podepisují ukončení PP dohodou 31.12., když už je pátého, připraví se o výpovědní dobu, odstupné a navíc se nemohou přihlásit o úžasnou 45% podporu ani od 1.1. !!! Protože jistotu, že je vezmou 1.3. zpět, nemají opravdu pražádnou.
1) především je pozdě
2) pokud to chcete řešit, aby nikdo nebyl příliš škodný, udělejte dodatek prac.smlouvy se změnou na dobu určitou do ... třeba 31.12.loni, jestli vám to lidi podepíšou. Oni nebudou mít pokrácenou podporu, vy nebudete muset platit odstupné. A navíc nikoho nepropouštíte, jen jim skončí PP na dobu určitou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 10:28
Ahoj, můžete mi prosím poradit ohledně propuštění 20-ti lidí na ÚP. Propustíme je k 31.12. a opět přibereme 01.03.2012. Abych nemusela vyplácet odstupné, sepíšeme dohodu o rozvázání PP a zaměstnanec bude pobírat 45% z ÚP. Je to tak? Musíme sepsat ještě nějaký dodatek, nebo to stačí takto? A mám ještě nejaké povinnosti vůči ÚP při propouštění takového počtu lidí?
Moc děkuji za odpověď a omlouvám se, pokud to je hloupá otázka.