Re: RD a druhé dítě, výpočet PPM
"U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší."
Žádost o PPM předáte zaměstnavateli, který musí vyplnit přílohu a vše předá OSSZ.
Re: RD a druhé dítě, výpočet PPM
Četla jsem v novinkách pro rok 2012, že si mám před žádostí o PPM vyčerpat 220.000,- pro RP na 1. dítě, pak si jít nejdříve 8. týdnů před porodem zažádat k lékaři o PPM. S tím formulářem pak k zl. O to dočerpání RP se žádá na PÚ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 12:19
Dobrý den, hledala jsem v historii, ale neodpověděla mi na celý můj dotaz, tak si vás dovoluji požádat o radu...
První dítě se narodilo 15.7.2009 a nyní druhé se má narodit v květnu.
Jsem stále v zaměstnaneckém poměru tj. na RD.
Prosím z jaké doby se počítá PPM. Z 12 měsíců před nástupem na 1.PPM? Zal mi navrhl zda se nechci na 3 měsíce vrátit. Bylo by to pro mě výhodné - z čeho by se počítala PPM pak? Jak jsem četla méně peněz než při první PPM mi nedají? Kdy si o ni mám jít zažádat a pro tenhle rok kam s vyplněným formulářem - na jaký úřad?
Vím, že je to hodně dotazů, ale ráda bych to měla vše v pořádku. Děkuji