RD a druhé dítě, výpočet PPM

• (neregistrovaný)

5. 1. 2012 12:19

Dobrý den, hledala jsem v historii, ale neodpověděla mi na celý můj dotaz, tak si vás dovoluji požádat o radu...
    První dítě se narodilo 15.7.2009 a nyní druhé se má narodit v květnu.
    Jsem stále v zaměstnaneckém poměru tj. na RD.
    Prosím z jaké doby se počítá PPM. Z 12 měsíců před nástupem na 1.PPM? Zal mi navrhl zda se nechci na 3 měsíce vrátit. Bylo by to pro mě výhodné - z čeho by se počítala PPM pak? Jak jsem četla méně peněz než při první PPM mi nedají? Kdy si o ni mám jít zažádat a pro tenhle rok kam s vyplněným formulářem - na jaký úřad?
    Vím, že je to hodně dotazů, ale ráda bych to měla vše v pořádku. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2012 13:00

ssonik (neregistrovaný)

Re: RD a druhé dítě, výpočet PPM
      řekla bych nevracet se, pototm vám tu druhou vypočítají z posledních příjmů.Měla byste jinak stejně jako při první, myslím tím průměr,nové počty od ledna neví, žádáte nově na úřadech práce v místě bydliště, vyzvednete si tam formulář

• 5. 1. 2012 14:05

Líba (neregistrovaný)

"U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší."

Žádost o PPM předáte zaměstnavateli, který musí vyplnit přílohu a vše předá OSSZ.

• 6. 1. 2012 9:16

mája (neregistrovaný)

Četla jsem v novinkách pro rok 2012, že si mám před žádostí o PPM vyčerpat 220.000,- pro RP na 1. dítě, pak si jít nejdříve 8. týdnů před porodem zažádat k lékaři o PPM. S tím formulářem pak k zl. O to dočerpání RP se žádá na PÚ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).