Re: Lze kombinovat paušál a skutečné výd
já jsem si tuhle problematiku studovalo na tomto odkaze, ale není zde uvedeno, kterým § je dáno, že nelze kombinovat.
počkejte ještě na odpověď zkušenějších..
http://www.jakpodnikat.cz/pausalni-vydaje-procentem.php
LeoX, samozřejmě s Vámi souhlasím. Jinak ale tiše špitám, že dle mého názoru by se o jednoznačnosti formulací v §7/7 dalo spekulovat a při troše snahy by se to asi dalo vykládat tak i tak. V těch pokynech to řečeno naprosto jasně - ale zase se můžeme dlouze bavit o jejich právní závaznosti. A zvykové právo u nás v Čechách nemáme. Achjo.
Dnes jsem četla pár odstavců v Zákoně o důch. poj. a to, že na konci věty nevím, co bylo na začátku, mě téměř rozbrečelo. A to jsem jen potřebovala zam-ci vyplnit papír na ÚP. Ještě, že jsou tady tací, kteří ochotně poradí. Takže - souhlasím s tím, že interpretace našich zákonů je šíííílenáááááááá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 12:51
Prosím o radu k dani z příjmů fyz.osob za 2011. Mám příjmy ze živnosti ZDP §7/1/b poradenství. Kromě toho jsem dostal nezdaněnou autorskou odměnu za uveřejněnou povídku ZDP §7/1/c = §7/2a . Mohu k autorské odměně uplatnit 40% výdaje paušálem, když ze živnosti budu uplatňovat skutečné výdaje? Pokud to nelze, kde je to prosím řečeno? Děkuji za rady.
Nevím, zda je to důležité; pro jistotu však uvádím, že obě činnosti §7 jsou pro mě vedlejším zdrojem příjmů. Hlavním zdrojem je zaměstnání §6 a zam-tel za mě odvádí vyšší než minimální pojistné každý měsíc.