Re: střídává péče-zúčtování daně z příjm
To záleží na tom, jak se dohodnou rodiče dítěte. Ale mluvíte o ročním zúčtování, během roku jste jí nepočítala slevu na dítě?
Pokud ne, přinese potvrzení od manžela, zda-li si slevu uplatňuje, popřípadě na kolik měsíců a podle toho dáte či nedáte slevu zaměstnankyni.
Tady najdete podrobný popis jak postupovat, je to skoro na konci
§ 38l odst. 3
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/Pokyn__GFR_c_D_6.pdf
Tady najdete podrobný popis jak postupovat, je to
>>skoro na konci
>> § 38l
>>odst.
>>3
>>http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/Pokyn__GFR_c_D_6.pdf
>
>Moc děkuji za informace, moc jste mi pomohli!!
>Přeji klidný večer.
D 6 jsme četla od shora dolu a nazpátek a mám za to, že se oproti minulosti nic nezměnilo ...? Jak tomu rozumíte vy? Pokud z-ec doloží soudní rozhodnutí o střídavé péči na 2 děti po týdnech, děti žijí v domácnosti s bývalou manželkou a on se s bývalou manželkou dohodne, že budou každý uplatňovat 1 dítě, doloží potvrzením z-tele manželky, že ona na toto dítě neuplatňuje (tak to měli v roce 2011, tak uplatňuji zvýhodnění já na 1 dítě, z-tel manželky na druhé dítě (doloží potvrzením ode mne coby z-tele). A jak čtu D-6, domnívám se, že mohu pokračovat v tomto nastaveném systému i v roce 2012, že sice výhradní právo na uplatnění zvýhodnění má ten rodič, který má dítě v péči, ale pokud se d o h o d n o u , mohou uplatňovat i během roku "střídavě" s náležitými potvrzeními ...?
>Tady najdete podrobný popis jak postupovat, je to
>>>skoro na konci
>>> §
>>>38l
>>>odst.
>>>3
>>>http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/Pokyn__GFR_c_D_6.pdf
>>
>>Moc děkuji za informace, moc jste mi pomohli!!
>>Přeji klidný večer.
>D 6 jsme četla od shora dolu a nazpátek a mám za to,
>že se oproti minulosti nic nezměnilo ...? Jak tomu
>rozumíte vy? Pokud z-ec doloží soudní rozhodnutí o
>střídavé péči na 2 děti po týdnech, děti žijí v domácnosti s
>bývalou manželkou a on se s bývalou manželkou
>dohodne, že budou každý uplatňovat 1 dítě, doloží potvrzením
>z-tele manželky, že ona na toto dítě neuplatňuje (tak
>to měli v roce 2011, tak uplatňuji zvýhodnění já na 1
>dítě, z-tel manželky na druhé dítě (doloží potvrzením
>ode mne coby z-tele). A jak čtu D-6, domnívám se, že
>mohu pokračovat v tomto nastaveném systému i v roce
>2012, že sice výhradní právo na uplatnění zvýhodnění má
>ten rodič, který má dítě v péči, ale pokud se d o h o
>d n o u , mohou uplatňovat každý jedno dítě anebo v jiném případě také s dohodou i během roku "střídavě"
>s náležitými potvrzeními ...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 1. 2012 13:32
Dobrý den,
prosím o radu, jak si počínat při zpracování ročního zúčtování daně z příjmů FO u zaměstnankyně, která má dítě ve střídavé péči se svým bývalým manželem. Bude mít nárok na bonus za vyživované dítě a v jaké výši? Dítě bylo s živitelkou v roce 2011 ve společné domácnosti 6 měsíců ...
Děkuji!