Re: DPFO 2011
Záleží na tom, jaké byly vaše příjmy, zda jste vůbec nějakou daň zaplatila. Daňové přiznání samozřejmě podat můžete, nebo můžete požádat svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daní. Na daňové zvýhodnění má nárok jenom jeden z rodičů, tj. buď vy neboo přítel, vy za předpokladu, že vaše mzda v roce byla min. 48 tis. I úroky z hypotéky záleží na vašich příjmech, pravděpodobně bude výhodnější, když si je uplatní přítel, protože vám zaplacenou daň pokryje sleva na poplatníka. Na daních se vám nevrátí víc než jste zaplatila (samozřejmě nepočítám příp.bonus na dítě)
Re: DPFO 2011
Děkuji za odpověď moje mzda byla asi 24 tisíc hrubého měsíčně takže odhadem 156 tisíc Kč hrubého za dobu než jsem nastoupila na mateřskou, přítelovi příjmy za rok budou zhruba stejné jako moje. Jen jsem nevěděla jestli si můžu uplatnit bonus za měsíc za který jsem jakoby nepracovala. Pokud se počítají příjmy za rok tak bude asi jedno kdo z nás si slevy uplatní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 16:01
Dobrý den, od července 2011 jsem na mateřské dovolené, můžu si podat přiznání k DPFO? Musím zdanit i příjem z peněžité pomoci v mateřství? V srpnu se nám narodila dcera, na daňový bonus by měl tedy nárok jen přítel? Od ledna 2011 máme hypotéku mám úroky přenechat příteli na uplatnění slevy když jsem od červenece na PPM? Nebo si je můžu uplatnit za celý rok? Děkuji Lucie