Re: Projektová dokumentace - přenesení D
Vejdete se tam?
Inženýrské služby týkající se stavebních projektů
Úroveň Kód Název
6 711212 Inženýrské služby týkající se stavebních projektů
Definice položky:
Zahrnuje:
- návrhy, plány a studie týkající se projektů bytových domů, jako jsou:
• nové a existující bytové domy
• řadová výstavba, byty atd.
• budovy se smíšeným využitím, které jsou z větší části používané pro bydlení
- návrhy, plány a studie týkající se projektů nových a existujících komerčních, veřejných a institucionálních budov včetně budov se smíšeným využitím, které jsou převážně využívány pro komerční, veřejné nebo institucionální účely, např.:
• kancelářské budovy
• nákupní střediska
• hotely a restaurace
• servisní stanice a sklady
• autobusové a kamionové terminály
• nemocnice, školy, kostely
• vězení, stadiony, arény
• knihovny a muzea
Zahrnuje také:
- inženýrské poradenství týkající se konkrétních stavebních projektů bytových, komerčních, veřejných nebo institucionálních budov
Nezahrnuje:
- inženýrské poradenství netýkající se konkrétního projektu (71.12.11)
Nejsem odborník na zatřiďování, ale jak jste psala, pokud nebudete projektovou dokumentaci dodávat jako nedílnou součást stavby, tak by to bylo s DPH.
Nestačí se dívat do soupisu položek, musíte jít na stránky Českého statistického úřadu a přímo si vyhledat definice položek.
Hezký večer
Našla jsem tady na diskuzi nějakou odpověď:
Výsledek: z jedné smlouvy o dílo je možno fakturovat s DPH i bez. Nutno rozlišovat. Pokud je ve smlouvě uvedeno "rekontrukce elektro, včetně zařízení (pevně spojená), software, PC" tak do reverse charge půjde vše, včetně PC (pokud by se jednalo o nějaký dispečerský pult - pevný, nepřenosný). Případná projektová dokumentace jako součást této smlouvy by taky byla bez DPH. Samostatná smlouva na projekt - s DPH.
TAK A JSEM Z TOHO TOTÁLNÍ MAGOR!Takže vlastně když bude součástí smlouvy něco, co vůbec nebude spadat do CZ-CPA 41-43 tak to taky bude bez DPH?
Když mi dojde faktura od dodavatele, tak musím zjistit, na kterou je to zakázku.Když to bude na zakázku,kde bude PD součástí smlouvy, tak tu přijatou fakturu udělám revers.
Přemýšlím dobře?
Jak to chápu já v tento okamžik
- projektant stavebního s.r.o. udělá POUZE projekt, firma vystaví fakturu s DPH
- projektant stavebního s.r.o. udělá projekt + stavební s.r.o. podle něho něco postaví, projekt bude součástí dodávky, firma vystaví celkovou fakturu bez DPH / reverse-charge
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 18:33
Pokud někomu udělám projektovou dokumentaci, bude to s 20% DPH.
A co když bude projektová dokumentace součástí Smlouvy o dílo,bude na stavební práce.
Budu fakturovat zvlášť?
Dívala jsem se na kody CZ-CPA a nějak tam Projektovou dokumentaci nevidím.Je možné to zařadit i pod Inženýrské služby týkající se stavebních projektů 71.12.12 ?