Re: Zrušení s.r.o.
S největší pravděpodobností ano. Jediný majitel firmy se rozhodl, že ukončí své podnikání v nejbližších měsících a půjde do důchodu.
Převzala jsem jeho účetnictví v letošním roce a zjistila, má podivné počáteční stavy několika účtů. Dala jsem si tu práci a zjistila, že na žádné instituci nic nedluží (dokoce mu budou vracet z Fú přeplatek DPPO), ale na účtě k tomu určeném mu zůstavá špatná částka. A další. Proto jsem chtěla vědět jak a co se přesně děje s účetnictvím. Mám totiž velkou hlavu z toho jestli účty nedaňově opravit a zvýšit tak nedaňov. náklady firmy a tím i prohloubit ztrátu a upozornit na sebe Fú...nebo vyčkat když firma stejně zanikne a vím, že nikde nic nedluží....Omlouvám se asi jsem Vás úplně zahltila, ale bohužel neznám nikoho kdy by něco podobného zažil. Děkuji moc.L
Stejně budete muset udělat mimořádnou závěrku k datu předcházejícímu datu likvidace. Udělejte pořádnou dokladovou inventuru a při příležitosti této závěrky vše "vyčistěte".
Možná by bylo nejlepší zvážit likvidaci k 1.1.2012, měli byste dvě závěrky v jedné.
Dobrý den,
vím,že se připojuji pozdě do diskuze,ale byla jsem v nemocnici.Firma vyhlašuje likvidaci k 1.1.2012 mám nějakým interním dokladem zlikvidovat účet 336 a 343 kde jsou prosincové výplaty a dph za 4.čtvrtletí 2011 abych už o tom v lednu nemusela účtovat a tím bych měla dvě závěrky v jedné nebo tyto zůstatky tam mohou zůstat.
Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 18:57
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda někdo nemáte zkušenosti se zrušením s.r.o. Je mi jasné, že musí rozeslat ukončení na všechny možné instituce. Ale mě by zajímalo jako účetní co bude s účetnictvím. Popřípadě se stavy účtu na které se účtovalo. Fú to nějak kontrloluje? Moc děkuji za radu. L.