Stonovat doklad-prosím spěchá

• (neregistrovaný)

6. 1. 2012 8:14

Dobré prosím, moc Vás prosím o radu - již zde bylo několik podobných dotazů , ale odpověď na ně nebyla. Potřebuji stornovat vydanou fakturu-při kontrole se zjistilo, že v červnu byla vystavena faktra na cca 23000kč s DPH +skladový doklad, ale zákazník nejspíš zrušil objednávku a tak zboží ani faktura neodešla.Bohužel se zapomnělo fa zrušit-stornovat. Udělala jsem dodatečné přiznání na červen a teď váhám, zda jsem dobře zaúčtovala fa. Daňově pro DPH jsem zadala DUZP 16.6.2001 a vykazovat za červen jako bylo původní plnění, ale fakturu jsem nechala účetně v prosinci-vystavení 23.12.2011 a tím ji mám i v deníku a hl.knize účetně v prosinci--účetní případ se stal asi kdy jsme na chybu přišli?Děkuji moc moc moc.Kdesi jsem slyšela že daňové období DPH musí být stejné jako účetní období zaúčtování, ale při storno mi to nějak nepasuje. Dík

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2012 8:55

Kamilax (neregistrovaný)

Re: Stonovat doklad-prosím spěchá
      Tak to jsem ráda, bývalý kolega mě totiž asi před rokem nutil do toho, že obě období musí být stejná jak pro DPH tak pro zaúčtování-jinak, že je problém s odsouhlasením dph. Takže jen pro kontrolu -z hlediska DPH musím ctít DUZP, takže s klidem vykážu třeba březen (pokud by se dělalo storno dokladu z března), ale dokladu zaúčtuji do prosince (tj kdy nastalo uskutečnění případu-když jsme na to přišli).Pokud se pletu tak mě bez obav opravte.

• 6. 1. 2012 9:07

jb (neregistrovaný)

Re: Stonovat doklad-prosím spěchá
      Nepletete. Pokud máte "měsíční závěrky", tak ani jinak nelze. Ono tu platbu na základě dodatečného do března (dubna) přece také nedostane.Nemluvě o "datu zjištění" na přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).