Re: Přenesená daň. povinnost ve stavebni
>>MF
>>najeďte na jejich stránky a nebo FU a tam máte
>>vypsány stavby a stavební práce a pak na dalšíxh 17
>>stranách je ke každé položce vysvětleno co se tam
>>může
>>dát
>
>Hledala jsem, ale nenašla jsem. Jeden daňový poradce
>mi tvrdí, že instalace - může být i oprava, druhý radí,
>ať si to nechám zatřídit za peníze...
>To ale může trvat dlouho a potřebuji vystavovat
>faktury za opravy.
Dobrý den,
mám podobný problém, taky děláme servis a revize klimatizačních zařízení a nevím zda mám fakturovat s dph či se jedná o přenesení daňové povinnosti. Už Vám odpověděli na dotaz, byla byste tak hodná a jak Vám odpoví nebo budete něco vědět, tak byste mi napsala. Mnohokrát děkuji
Servis, revize fakturujeme s DPH.
Opravy dle klasifikace:
33 Opravy, údržba a instalace strojů a zařízení
33.14.1 Opravy a údržba elektrických zařízení
33.14.11 Opravy a údržba elektrických motorů, generátorů, transformátorů a elektrických
rozvodných a kontrolních zařízení
Snad jsem Vám trochu pomohla. :-) Stále si nejsem jistá a to asi nikdo. Zítra jdu na školení, zkusím se pozeptat.
Už jsem psala na MF včera, odpověď žádná a dle recenzí ani po týdnu... asi toho mají moc.
331218 Opravy a údržba průmyslových chladicích a klimatizačních zařízení - to jsou prýmyslové klimatizace (chlazení výrobních hal... ) potřebuji opravy klimatizačních jednotek v kancelářích, počítačových serverech, bytech, obchodech...
A jak rozpoznáte, zda jsou klimatizační jednotky průmyslové či neprůmyslové? Je to přesně někde stanoveno, od jakého výkonu jsou průmyslové? Co klimatizace do bytu velikosti hangáru? Nebo se Vám podařilo získat vyjádření o zařazení od dovozce nebo výrobce? Jak společné neštěstí sbližuje,...
Mě vloni odpověď z MF přišla za cca 14 dnů.
Řešíme už měsíc stejný problém - na URS nám telefonicky řekli, že Průmyslová klimatizace je ta, která "pracuje" v průmyslu - ve výrob ním procesu. Na Orgres consulting nám zase telefonicky řekli " nenene - průmyslová je podle TYPU ZAŘÍZENÍ"....
Pak aby se v tom někdo vyznal. Na ministerstvu financí nám zase
doporučili, ať se obrátíme ohledně zatřídění na statistiku, která však na svých webových stránkách píše, že zatřídění nedělá....
Kdyby se vám podařilo něco zjistit, budeme moc rádi, když my budeme chytřejší, také sdělíme. Naše činnost firmy je stejná jako vaše. Zdravím a přeji pevné nervy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2012 9:18
Jsme montážní firma, která instaluje, opravuje a provádí servis, revize na klimatizačních jednotkách.
Dle zatřídění CZ-CPA klasifikace 41-43 se tato činnost zahrnuje:
43.22.12 – Instalace topení, ventilace a klimatizace (instalace klimatizačních, ventilačních a chladících zařízení pro obydlí, počítačová centra,kanceláře a obchody, včetně souvisejících rozvodů a klempířských prací).
Samotná montáž nám je jasná - je osvobozená, ale co opravy, případné revize a servis těchto klimatizačních zařízení? Budou spadat do těchto montážních prací?
Určitě se nezahrnují opravy a údržba průmyslových klimatizací (33.20.29).
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.