Re: DoPP a PPM 2012
Nenapsala jsem, že zl je stejný. Akorát teď u něj mám DoPP na jiný druh práce než HPP. Tak nevím jak se mám domluvit s paní v účtárně.. Ona po tom taky patrá jestli se mi to vyplatí a jak to dáme na OSSZ. Na tu DoPP budu mít větší příjem, ale nebude to 12 měsíců, ale cca 4 měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
6. 1. 2012 11:32
Dobrý den,
volala jsem na OSSZ a tam mi paní řekla, že když budu mít od 1.1.12 DoPP s tím, že za mě zl bude platit SP (příjem více jak 10.000) můžu si při podání žádosti o PPM vzít pro výpočet tento příjem. V současné době jsem na RP a RD a v 7/12 čekám 2.dítko. Takže si prý můžu vybrat jestli se mi PPM bude počítat z HPP, který stále trvá u zl = PPM budu mít stejnou jako u 1.dítka a nebo se mi vypočte z příjmu, který budu mít od 1.ledna do žádosti o PPM? Jak to, ale mám na OSSZ nahlásit, že to chci vypočítat jinak?
Jsem z toho dosti zmatená :-(... Děkuji všem.