Re: pronájem lešení - dph
Také to tak máme. Někdy fakturují jen pouze nájem, což je dobře s 20%, ale někdy tam uvedou i lešenářské práce a montáž a demontáž a to také fakturují s 20%. Když jsem to chtěla předělat tak odmítli s tím, že to tak mají dobře. To by mě zajímalo, jak to bude teď v režimu přenesení. Podle mě, když tam uvedou i tu montář tak musí dát do přenesení a pokud tam bude jen pronájem, tak s daní.
Dle Informací GFŘ na str. 3 je uvedeno, že do PDP nepatří m.j. "pronájem lešení nezahrnující jeho postavení či demontáž" (CZ-CPA 77.32.10)
To bude oříšek. Už od 01.04.2011 je problém dostat fakturu se SPRÁVNOU sazbou daně (pro § 48, § 48a), pokud smlouva zahrnuje kromě pronájmu lešení i jeho postavení a demontáž.
Ze zatřídění (CZ-CPA):
SEKCE F - STAVBY A STAVEBNÍ PRÁCE
43.99.20 Lešenářské práce
Z:
- pronájem lešení zahrnující jeho postavení a demontáž
N:
- pronájem lešení nezahrnující jeho postavení a demontáž (77.32.10)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2012 13:21
dobrý den, jaké je správné řešení?
Stavíme nový RD pro sociální bydlení. Máme pronajaté lešení. Montáž lešení je ve snížené sazbě DPH a samotný pronájem je v základní sazbě? S hrůzou jsem zjistila, že mám všechny faktury s 20%, i když některé celé měsíce lešení pouze "stálo". Takže je to špatně?