Re: Vklad do rezervního fondu
já jsem v roce 2011 po VH zatím nic nezaúčtovala, to ještě doúčtuju, ale poslala jsem částku kterou schválila VH na zvláštní účet, kde se posílá 5% ze zákl. jmění při zisku.
Zřejmě to bude účet na rezervy u oprav HM. Je to možné, že? a jak se prosím postupuje v takovém případě, když jsem tuto částku odeslala až v roce 2012 a měla být zřejmně vloni, jelikož zisk byl v roce 2010 a valná hromada v 2011. Prosím o pomoc, moc tomu totiž sama nerozumím
Rychle!!! si zjistěte za co ( chce se mi napsat "Za co pane bože, za co... Kdo zná písničku od Tomáše Kluse, se jistě dovtípí) a za který rok (důležité) jste ty peníze posílala. Jestli za rezervy na opravu HM v r.2010, tak by to byl pěkný průšvih. Ty měli být na zvláštním účtě do data podání daňového přiznání. Pozdní úhrada má totiž dopad na Daň z příjmů. I podle částky se to možná dá poznat ( na rezervy se posílají velké částky) Když tak se sem ještě ozvěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2012 14:06
dobrý den, v roce 2010 jsme byly v zisku, jsme s.r.o.
do kdy jsme povinni uhradit 5% ze zákl.jmění, účetní vždy tuto částku odváděla záčátkem ledna dalšího roku. V tomto případě, bych měla poslat do RF tady nyní v lednu? nikde jsem se nedočetla, do kdy se má tato platba provézt. Nemělo se tu udělat v roce 2011?