Odpisy špatně odvedené

• (neregistrovaný)

6. 1. 2012 20:42

Dobrý večer, potřebuji moc a moc pomoc. Úplně jsem udělala všechno špatně. U naší firemní budovy byly garáže, ty jsme v roce 2008 zbourali a stavíme nové. jenže já za rok 2008-2010 uplanila odpisy tím, že jsem náklady na stavbu garáží zhodnotila firemní budovu, ale letos budeme teprve koulaudovat. Odpisy každý rok dělali tak 30 tis, které jsem neměla vůbec uplatnit. Jak to teď dát dohromady? Mám to všechno dát zpátky na nedokonč.majetek 042 a dát do výnosu špatně uplatněné odpisy? Prosím poraďte, nechci dráždit FÚ. A teď nevím, jestli mám garáže brát jako samostatný objekt, nebo to můžu odepisovat jako součást budovy.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2012 22:44

V. (neregistrovaný)

Re: Odpisy špatně odvedené
      Pročíst stavební povolení - jsou garáže uvedeny jako samostatná stavba?
      Chybně uplatněné odpisy v minulých letech nejsou v žádném případě nyní výnosy
      Chcete-li to mít dobře, tak se dodatečnému daňovému přiznání nevyhnete
      Nevím, co je myšleno tím " že jsem náklady na stavbu garáží zhodnotila firemní budovu"

• 7. 1. 2012 7:11

HankaB (neregistrovaný)

To je právě to, že takhle to je nastavený od doby, kdy to koupila firma asi před 20 lety a garáže byly součástí budovy a odepisovány společně, řešila jsem to se společníkama a říkali , že to mám udělat, jak začali, ale mě se to nelíbí. musím to nějak srovnat, odúčtovat a předělat. jsem z toho mag...

• 7. 1. 2012 7:12

HankaB (neregistrovaný)

A odepisujeme jí rovnoměrně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).