PŘIZNÁNÍ k DPH dotaz

• (neregistrovaný)

8. 1. 2012 10:40

Dobrý den,

do přiznání si odpočet z německýho marketu(paragon) mám zapsat s ostatním z cz do řádku 40 a 41.nebo na řádek 42 ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2012 11:09

Rop

Pokud je na Německém paragonu Německé DPH tak to se do přiznání nedává. Nemůžete si uplatnit Německé DPH v ČR.

Jiné by to bylo, kdyby to bylo nakoupeno bez DPH.

• 8. 1. 2012 11:23

Lucie (neregistrovaný)

hmm,opět další informace co mi na finančáku neřekli  >:( (bylo mi jen řečeno že si mám najít na netu denní kurs a podle toho to přepočítat)

při podání přiznání donesu jen vyplněný formulář a potom někdy mě vyzvou ke kontrole a donesení účtů?

• 8. 1. 2012 12:22

Lucie (neregistrovaný)

ještě mám jeden dotaz,takže je shrnu sem aby byly pohromadě.

1. při podání přiznání donesu jen vyplněný formulář a potom někdy mě vyzvou ke kontrole a donesení účtů(dělají to vždy a jak zpětně?-reálně...o povinnosti skladovat účty 10let vím)?

2.účtů na odečet mám hodně - k souhrnné částce se dostanu jak?
         -sečtu základ daně dohromady a koeficientem spočítám dan,nebo
         -sečtu zaplacenou dan a koeficientem spočítám základ daně,nebo
         -sečtu základ daně-vyplním,sečtu dan a vyplním ?
      jde mi o to že při větším množství je spousta zaokrouhlených a ve výsledku nesouhlasí poměr základ daně-dan

je to mé první přiznání tak děkuji předem za trpělivost a odpověd´

• 8. 1. 2012 13:18

Rop

1. u prvního přiznání chodí na místní šetření - především prohlídka dokladů a záznamní evidence

2. sčítáte doklady jak základy tak daň pod sebe ... ano ono to pak nevyjde ... pokud je odchylka do 1 % tak si z toho nic nedělejte ... všechny tyto doklady musíte mít v záznamní povinnosti ... tj v soupisu dokladů dle jednotlivých řádků přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).