Dovolená - pokračování PP novou smlouvou

• (neregistrovaný)

7. 1. 2012 14:21

prosím, k 31.12.2011 končil pracovní poměr zaměstnance. Od 1.1.2012 má novou pracovní smlovu. Má 5 dní nevyčerpané dovolené. Mohu převést do nového pracovního poměru jelikož pokračuje bez přerušení? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2012 14:31

mirka36 (neregistrovaný)

Re: dovolená - pokračování PP novou smlo
      Já jsem to takhle udělala a právnička říkala, že je to správné, že přece neposílám nikde ani nové přihlášky.

• 7. 1. 2012 14:32

xJ (neregistrovaný)

Zákoník práce § 216
      Za nepřetržité trvání pracovního poměru se považuje i skončení dosavadního a bezprostředně navazující vznik nového pracovního poměru zaměstnance k témuž zaměstnavateli.

• 7. 1. 2012 14:38

katkaf (neregistrovaný)

ano děkuji mnohokrát a mohla bych toto použít když má u nás zaměstnankyně dva pracovní poměry na 4 hodiny. Nyní k 31.12.2011 jí byl jeden ukončen a ten druhý jí byl navýšen na 8 hodin. Dovolenou u obou má 2,5 dní, lze toto také spojit, že jí tato dovolená nebude proplacena, ale bude mít v tom osmihodinovém 2,5 dne?

• 7. 1. 2012 14:43

xJ (neregistrovaný)

1. První pracovní poměr skončil a nepokračuje, při skončení PP je povinnost dovolenou nevyčerpanou proplatit.
      2. V prvním PP jí náleží náhrada za 4 hodiny u druhého za 8 hodin, nemůžete u PP na 8 hodin zaplatit náhradu z prvního PP za 4 hodiny. Každý PP se posuzuje samostatně, jediné co je společné jsou daně. To je můj názor.

• 7. 1. 2012 15:01

katkaf (neregistrovaný)

asi máte pravdu, každý PP se bere samostatně, jak při nároku na dovolenou, tak jistě i na proplacení. Děkuji mnohokrát. Vlastně když jsme to v září takto dělali, také jsme ji nedali dovolenou za celý rok, který trval její první pracovní poměr. Ještě jednou děkuji a přeji hezký víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).