Cizinec a dovolená

• (neregistrovaný)

8. 1. 2012 10:50

Měli jsme zaměstnaného cizince 14.7.-5.10.2011, což činí přesně 60 dní. Před námi neměl tady v republice žádné zaměstnání. Jaký přesně mu vznikl nárok na dovolenou? Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2012 11:35

jasná (neregistrovaný)

Re: cizinec a dovolená
      Pro určení nároku na dovolenou se u cizinců postupuje stejně jako u každého jiného zaměstnance, viz. ZP.
      Není důležité jak dlouho byl zaměstnán, ale koik odpracoval směn.
      Ale řešit v lednu dovolenou u zaměstnance, který u vás praocval naposledy na začátku října předešlého roku, je už dost pozdě.

• 8. 1. 2012 11:50

jarka25 (neregistrovaný)

Re: cizinec a dovolená
      bohužel jsem to převzala po paní, která šla na MD. Nyní při kontrole čerpání dovolené jsem zjistila, že několika cizincům vůbec nebyla dovolená přiznání, následně ani proplacena. Na čerpání nebyl čas, většinou prý skončili ze dne na den. Jak tedy teď postupovat? Měla bych mu přiznat dovolenou zpětně (nejsem si tedy jistá, v jaké výši když odpracoval sice 60 dní, ale celé měsíce prakticky jen 2) a mohla bych mu ji proplatit ve 12. měsíci? Jak je to pak s evidencí na VZP a OSSZ? Nebo udělat opravu mezd v jednotlivých měsících? To se mi zdá prakticky nemožné. Skoro v každém měsíci od srpna někdo takto skončil. Děkuji moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).