Re: PPM-mám nárok?
Před nástupem na ÚP jsem skončila rodičák s 1.dítětem. Bere se v potaz i zaměstnání před 1.mateřskou. A pokud by to nevyšlo těch 270 pojištěných dnů, tak bych dostávala jen rodičák a na mateřskou bych už neměla nárok? Děkuji za trpělivost, moc tomu totiž nerozumím.
Re: PPM-mám nárok?
Píšete, že jste skončila rodičák, ale já z toho nepoznám, jestli jste měla zaměstnavatele a byla na rodičovské dovolené, nebo jste pracovní poměr ukončila už dřív a pobírala jste rodičovský příspěvek. V tom prvním případě by se rodičovská dovolená do pojištěných dob započítala.
Pokud byste neměla nárok na PPM, tak lékař vystaví neschopenku na 6 týdnů před předpokládaným porodem a 6 týdnů po porodu. Na rodičovský příspěvek byste měla nárok od narození dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 1. 2012 11:12
dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně PPM, v květnu 2011 jsem ukončila 1.mateřskou dovolenou, poté byla cca 3 měsíce na Úřadu prace a koncem srpna nastoupila do zaměstnání. Budu mít nárok na PPM těch prvních 28. týdnů, když jsem neodpracovala ani rok a na mateřskou budu odcházet v půlce února? A jak je to s výší mateřské, když mám 15 000 hrub.měsíčně? Závisí dnes ještě mateřská na výdělku nebo dostanu těch 220 000,-Kč a je jedno na jakou dobu"si je rozdělím"?