Re: Rozsudek soudu o výživném po rozvodu
Ne, kolik platí Vás nezajímá, Vás zajímá, kdo má dítě svěřené do péče ,a ode kdy není ve společné domácnosti s dítětem. On je povinen Vám všechny skutečnosti zapsat do změn v Prohlášení daň.popl., zaražte mu slevu na dítě, pokud změnu nedoloží.
Problém je ten, že až dnes jsem se dozvěděla, to když mi přinesl občanku o změně bydliště, že se loni rozvedl. A já jsem mu uplatňovala slevu na dítě, ačkoliv mu byl vystaven příkaz na platbu výživného. Teď nevím, jak mu budu vysvětlovat, že mu to budu muset z prosincové výplaty stáhnout zpětně za několik měsíců. A navíc potřebuji vědět od jakého měsíce. A stejně s tím mám nejvíc práce a starostí já, od něho dostanu maximálně nadaný.
Zkuste mu říct, že když nedonese, strhnete mu to za celý rok. A že ON má průšvih. On je povinen všechny změny hlásit, né že vy se musíte pídit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 1. 2012 13:35
Dobrý den,
ještě prosím, pro posouzení společné domácnosti potřebuji od z-ce rozsudek soudu o výživném, aby posoudila od kdy nemůže uplatnit slevu na dítě.
Jak mám z-ce donutit, aby mi toto donesl a mám na to vůbec právo vědět, kolik platí na alimentech???
Děkuji.