Re: RPDP
Dobrý den,
dělám to tak, že fakturuji vše přes 602 a až následně, když mám všechny podklady rozpočtem dělím mezi 602 a 604 tak, abych neměla náklad na prodané zboží nižší než tržby na něj. Rozhoduji o tom vždy zakázku po zakázce.
Druhý názor, který k tomu mám je, že by bylo lepší účtovat ze skladu na 501 a ne na 504, nicméně u nás nejsme schopni určit, kdy půjde materiál na přímý prodej a kdy do zakázky s montáží, takže to rozúčtováváme až následně přes interní doklady.
Nemám společnost, která by musela mít závěrku ověřenou auditorem, takže netuším, jak by se na takovéto účtování díval někdo "povolanější" :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 1. 2012 13:43
Vystavuji dnes poprvé faktururu v režimu PDP. Nějak mě mate skutečnost, že když dodáme okna, dveře včetně montáže, tak jde vlastně o službu - účet 602? 604 nepoužiji vůbec? U PF také jen služby? Děkuji