Sazba povinného úraz. poj.

• (neregistrovaný)

9. 1. 2012 18:44

Prosím opětovně o radu..... potřebovala bych poradit, jakou sazbu použít pro výpočet povinného úrazového pojištění zaměstnance ...... předmětem činnosti firmy je pronajímání bytů, nebytových prostor a nemovitostí......zaměstnanec pracuje jako správce nemovitostí......našla jsem si přehled jednotlivých činností, ale nějak tam nemůžu najít obdobnou oblast :(... nevíte někdo.

Moc děkuji Gábina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2012 19:04

Gábina (neregistrovaný)

Re: sazba povinného úraz. poj.
      Už jsem to našla - jsem slepá :-/ ... ještě ale ..... jsem úplný laik a pustila jsem se do účetnictví v naší firmě ....... vím, že dané pojištění se platí čtvrtletně - leden, duben, červenec, říjen......z čeho se ale vypočítává těch 4,2 promile? z hrubé mzdy - vždy na konci čtvrtletí?

• 9. 1. 2012 19:26

Alex. (neregistrovaný)

Re: sazba povinného úraz. poj.
      Ano, počítá se z hrubé mzdy (přesněji z vyměřovacího základu pro sociální pojištění) za uplynulé čtvrtletí, ale ta platba, kterou z toho vypočítáte je na nové čtvrtletí. Např. teď z 4.čtvrtletí 2011 budete počítat pojištění, které odvedete pojišťovně a touto platbou budete mít pojištěno 1.čtvrtletí 2012. Proto pokud je nový zaměstnavatel, musí zaplatit po uplynutí prvního čtvrtletí dvě stejné částky, jednou doplatí to 1.čtvrtletí a druhou už bude mít pojištěno nové nadcházející čtvrtletí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).