Re: Nezaslání Potvrzení o zd. příjmech 2
Já to posílám všem zam-ncům stejně - po zpracovnání prosincových výplat - tedy v druhé půlce ledna.
Takže ještě vyčkejte nebo zavolejte přímo mzdovce a domluvte se s ní. Jestli jste psala přímo zam-teli - otázka, jestli informaci předal dál... (nevím, v jaké firmě jste pracoval -a)
Jak jsem psala, odešla jsem ve zkušební době z pozice samostatné účetní, tak spíš si myslím, že mi to dělají "naschvál"... jak postupovat? Doporučený dopis museli obdržet, mail předpokládám také..
Bude platný doklad zaslaný mailem? Nebo si osobně musím potvrzení vyzvednout? V zákoně se píše, že zaměstnavatel musí VYSTAVIT, ne zaslat :-(
Já ho vystavuji a posílám po poslední výplatě spolu s evidenčákem. Zvedněte telefon a zkuste se zeptat, proč neposlali (také jsem se tu setkala s názorem, že potvrzení vystavují až v lednu násl. roku, protože by mohlo dojít ke změně tiskopisu) a zda si pro něj musíte přijít nebo vám ho pošlou. Od toho telefony jsou, aby se člověk domluvil.
Zkuste zavolat rovnou mzdové účetní, s naschválem od zaměstnavatele jsem se už taky setkala a stačilo obejít majitele a jednat přímo s účetní. Loni jeden zaměstnavatel nechtěl vydat potvrzení o zdanitelných příjmech zaměstnanci, který od něj odešel k nám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2012 7:53
V průběhu roku 2011 jsem ukončila PP ve zkušební době, asi měsíc po ukončení PP jsem zaslala doporučený dopis a v něm žádala o zaslání Potvrzení o zdanitelných příjmech a funkčních požitků.... Jsou to 3 měsíce, zaměstnavatel mi potvrzení nezaslal ani po urgenci mailem.
Jak mám postupovat?