Re: Rozvázání PP dle § 55
Není mi jasné, že jste nežádala, aby lístky předával Vám a ani jste nepátrala dříve, zda je či není stále nemocný. Ve svých papírech musí mít lékařky, kdy PN ukončila a také se pozeptejte na OSSZ, tam by měli mít jednu kopii ukončení PN také.
Chcete mu dát výpověď /jaký §/ nebo okamžité zrušení PP? K tomu žádný jeho souhlas nepotřebujete.
Zaměstnanec nám nahlásil, že bude dlouhodobě nemocný a že si lístky bude na sociálku posílat sám, proto jsme neřešily, že je nemáme. Výpověď mu bohužel nevím kam poslat, neboť na bydlišti, které nám nahlásil nikdy nebydlel.
To,že vám nahlásil, že bude dlouhodobě nemocný a že si lístky na peníze bude na OSSZ dodávat sám, jste mu neměli tolerovat a měli jste je po něm chtít vy. Pokud je v PP, musí jít lístky přes mzdovku, jak jinak by věděla, že je v PN. Pak to dopadlo,jak to dopadlo. Pravděpodobně za něj dlužíte zdravotní pojiš´tovně. Okamž.zrušení pošlete na adresu, kterou vám udal, dopis se vám vrátí, a dnem, kdy nebyl vyzvednut, skončí PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
10. 1. 2012 9:38
Zaměstnanec je od 14.1.2011 v pracovní neschopnosti. Lístky na peníze nám nedával od dubna 2011. Nyní jsem se dozvěděla, že měl neschopenku ukončenou již v létě a od té doby je v Irsku. Nemá trvalé bydliště a ani Policie ČR ho nemůže najít. Ukončení neschopenky nemá ani ČSSZ a ani lékařka mi neschopenku nemůže dohledat. Zaměstnanci nemám ani kam poslat výpověď protože se trvale odhlásil z ČR a má bydliště v Irsku, adresu neznám. Mohu ho propustit bez ohledu na to, že nepodepíše výpověď?
Děkuji