Re: přenes. daň. pov. interní doklad?
Klídek, co takhle plátce vlastnící bytový dům, ve kterém pronajímá 100% podlahových ploch k bydlení, tzn. provozuje tak svou ekonomickou činnost. Tam je sazba daně snížená!
Ano, je to pro vlastníka podnikatele, plátce DPH. V tom mám jasno. Jen si nevím rady s tím Výpisem k režinu př. d. pov., který se posílá v rámci vyúčtování DPH. Bude to až za 1.čtvrtl., ale nevím jak tam ty údaje dostanu. Jestli mi může poradit někdo, kdo dělá v Money. Děkuji
>>>Prosím o radu, vystavuji fa na malířské práce (PDP),
>>>pracuji v DE v programu Money S3. Fa vystavím: DPH -
>>>jen základ, sazbu daně 14% (sníž.), členění DPH
>>>zadáno
>>>kód 4. Ve Výpisu k režimu přen. daň. pov. se mi nic
>>>nezobrazilo, je prázdný. (Zkušebně jsem se podívala.)
>>>Musím ještě dělat nějaký interní doklad? A co tam mám
>>>konkrétně zadat? Pak se mi to vygeneruje do
>>>zmiňovaného
>>>Výpisu k PDP? Moc děkuji za radu.
>>Musíte udělat samovyměření, pak se Vám to dostane do
>>interních dokladů a tím i do přiznání.
>>Na fakturu si dejte nezahrnovat do dph.
>Co to plácáte za nesmysly? Když dáváte sníženou sazbu
>DPH, není to pro dpodnik. účely , ale pro soukromou
>osobu.
To není pravda, pokud dělá subdodávku pro jiného plátce, který bude koncovému zákazníkovi účtovat sníženou sazbu, musí i subdodavatel také účtovat sazbu sníženou!
Tudíž tam žádný režim přenesení daň. povinnosti
>neplatí, ten je jen MEZI PLÁTCI DPH!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2012 10:08
Prosím o radu, vystavuji fa na malířské práce (PDP), pracuji v DE v programu Money S3. Fa vystavím: DPH - jen základ, sazbu daně 14% (sníž.), členění DPH zadáno kód 4. Ve Výpisu k režimu přen. daň. pov. se mi nic nezobrazilo, je prázdný. (Zkušebně jsem se podívala.) Musím ještě dělat nějaký interní doklad? A co tam mám konkrétně zadat? Pak se mi to vygeneruje do zmiňovaného Výpisu k PDP? Moc děkuji za radu.