Pracovní smlouva na dobu určitou

• (neregistrovaný)

10. 1. 2012 12:03

Dobrý den, nevím, jestli jsem správně pochopila. Pokud budu sepisovat pracovní smlouvu na dobu určitou, tak nejdéle může být sepisována na 3 roky a to s tím, že se 2 x problouží. Chápu správně, že např. sepíšu smlouvu na dobu určitou od 1.2.2012 do 31.1.2013. Napíšu dodatek od 1.2.2013 do 31.1.2014 a naposled od 1.2.2014 do 31.12015 a potom už musím na dobu neručitou? Nebo to je všechno špatně. Setkala jsem se s názorem že to je prý na 9 let a to se mi moc nezdá. Prý tři roky a potom dvakrát prodloužit (vždy po 3 letech). Tak teď co je správně? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2012 13:25

atreus

Re: pracovní smlouva na dobu určitou
      Chápete správně.
      Lze max. na 3 roky a pak max. 2x prodloužit, pokaždé max. na 3 roky.
      Ve vašem příkladu nemusíte na dobu neurčitou - alternativou je s danou osobou neuzavřít prac. poměr na dobu určitou.

• 10. 1. 2012 13:37

p. (neregistrovaný)

Vím, uzavíráme, protože nikdo neví jaký ten nový zaměstnanec bude, zda bude spolehlivý a další je budoucí finanční situace firmy.... Proto uzavíráme vždy na dobu určitou. Ale děkuji ;-) Krásný den

• 10. 1. 2012 17:59

atreus

Myslel jsem alternativou po těch 2 prodlouženích - prostě bude muset jít do jiné firmy a k vám zase někdo odjinud.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).