Re: Servis dveří a RPDP
dobrý den, přidám se k vám do diskuze, jsem z těch připitomnělých novinek fakt jelen. My řešíme elektroinstalace. Zasekli jsme se na opravách. Pro nás asi kód 33.14. opravy a údržby elektrického zařízení. Jak nahlížet na opravu. Elektrikář opraví původní vadnou součástku-viděla bych to bez přenosu. Elektrikář opraví tím, že vadnou součástku vyhodí a instaluje novou, pak se jedná o elektroinstalační práce, které spadjí do přenosu? Kdo tohle vymyslel, chudáci stavební firmy, které dělají všechny řemesla.
Re: Servis dveří a RPDP
No trošku jste mě znejistila, zkusila jsem zadat do vyhledávače pojem elektrické zařízení a vyjelo toto:
Elektrické zařízení je technické zařízení, které ke své činnosti nebo působení využívá účinků elektrických nebo elektromagnetických jevů. Elektrické zařízení nebo jeho části se skládají z elektrických obvodů, elektrické instalace a elektrických předmětů. Elektrická zařízení se dělí podle účelu, podle napětí, podle druhu proudu, podle nebezpečí úrazu elektrickým proudem a podle provozní spolehlivosti.
POkud se píše, že se el.. zařízení skládá z...pak bych si pod tímto pojmem představila opravu elektroinstalace ve smyslu kabeláž, jistič, rozvaděč....Pokud by Vám z MF odpověděli, dáte mi prosím vědět? Mě jednou (k mému údivu) perfektně odpověděli na jeden dotaz (asi za měsíc). Ale nyní mám pocit, že v důsledku novinek budou mít podobných dotazů více, tak jsem zvědavá, jestli se "pochlapěj"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2012 12:06
Spadá prosím do režimu PDP i servis dveří? Stavební a montážní práce tam jsou, ale to je myslím něco jiného. Nebo se pletu? Děkuji