Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

10. 1. 2012 14:10

dobrý dne, mám uzavřenou dohodu o provedení práce, jsem student, kdo odpovídá za stržení případné srážkové daně? jako student budu mít nárok na slevu na dani kolem 300,- já však nebudu mít měsíčně ani 900,- kč hrubého. dala jsem zaměstnavateli potvrzení o studiu ze škoky, nic podepsat kolem toho potvrzení o studiu nechtěl, kdyby je náhodou ztratil, kdo odpovídá za to, že bude či nebude daň stržena. a kdo odpovídá za to, že doba práce nepřesáhne u DPP těch 300 hodin ročně? díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2012 14:20

Ira (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      l. Pokud jste podepsala prohlášení a dodala doklady o studiu, bude Vám vypočítávána zálohová daň, nikoliv srážková. Máte úlevu na poplatníka a na studenta. Je jedno jaká bude výše odměny.
      II. Pokud jste se domluvili na srážkové dani, odpovídá zaměstnavatel - Vám strhne 15% z každé částky a odvede za Vás.
      III. Hodiny si hlídá zaměstnavatel

• 10. 1. 2012 14:21

Líba (neregistrovaný)

Jestli nemáte nikde jinde podepsané prohlášení poplatníka, tak si ho podepište u tohoto zaměstnavatele. Potvrzení o studiu jste mu dávat nemusela, protože sleva na poplatníka vám při této výši příjmu pokryje celou daň. Za daně a hodiny si zodpovídá zaměstnavatel, ale není na škodu, když si to budete sama taky hlídat.

• 10. 1. 2012 15:12

agnes (neregistrovaný)

a co když jsem nepodepsala to prohlášení poplatníka daně, a budu uplatňovat jen slevu na studenta?

• 10. 1. 2012 15:49

Líba (neregistrovaný)

To nelze, slevy lze uplatnit jen při podepsaném prohlášení. Nepodepíšete-li, bude vám stržena srážková daň, která se vám už nevrátí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).