Re: Instalatér DPH 2012
Dáte to všechno do režimu přenesení i se spotřebovaným materiálem i případně s dopravou, protože hlavní činnost, která byla provedena a i objednána se týkala práce, kterou jste zatřídila dle klasifikace. To ostatní jsou jen vedleší náklady bez kterých to udělat nejde a to všechno dává základ daně v režimu přenesení.
To se ještě bude hodně účetních divit, bohužel :-( Ale jsme vždycky dva subjetky proti sobě a oba dva to chceme mít v pořádku (aspoň doufám :-), takže by se měla protistana snažit to rychle vstřebat ...
Re: Instalatér DPH 2012
Hlavně na tu fakturu nerozepisujte materiál, režie apod. To musí být na dodáku nebo nějaké příloze. Faktura musí mít jen v textu provedené práce ....na akci ...
Teda když účetní ještě vůbec neví, že existuje nějaká přenesená povinnost, těbůh. Já to vstřebávám od minulýho léta a přesto myslím, že až začnu (a mí klienti) fakturovat, že budu často vedle.
Ale přeci o tom něco vím.... docela odvážný..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2012 18:18
Dobrý večer,
instalatér mi nahlásil fakturaci:
fakturujeme vám instalatérské práce včetně režie (režie obsahuje spotřebovaný drobný materiál - př. konopí, ventil, dopravné)...
režie to nazývá po kontrole FÚ, kdy mu řekli, že to nemá rozepisovat položkově)
instalatérské práce jsem zatřídila podle CZ-CPA kód 43.22, ale nejsem si jistá co ta režie?? Co s tím a mám to tam vůbec psát...
bude to spadat do přenesení nebo ta režie bude s 20% DPH??
účetnictví jsem přebrala tento týden, takže ještě nemám projíté všechny jeho typy fakturací.
Děkuji za odpověď.