Hlavní navigace

Výpověď §52 f

  • (neregistrovaný)

    11. 1. 2012 6:20

    Dobré ráno,
    25.10.2011 jsme zaměstnance upozornili na neplnění požadavků pro řádný výkon práce. Bylo uvedeno, že je pomalý a tím způsobuje prodlevu ve výrobě.
    Lhůtu pro odstranění jsme mu dali do 20.12.2011.

    Bohužel nic se z jeho strany nezměnilo. Nyní mu chceme dát výpověď dle §52f.

    Stačí když uvedu do výpovědi, že 25.10.2011 byl upozorněn... , že do 20.12.2011 neodstranil tyto nedostatky ( znovu vypíšu jaké ) a že mu dáváme výpověď dle §52f.

    Je to všechno v pořádku? Můžeme takto s ním ukončit pracovní poměr výpovědí?

    Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 10:20

      VH

      Re: Výpověď §52 f
      Na neplnění požadavků stanovených zaměstnavatelem na výkon dané práce nemusíte zaměstnance upozoňovat, ani mu dávat lhůtu k tomu, aby stanovené požadavky naplnil. Požadavky stanoví zaměstnavatel, musí být měřitelné přezkoumatelné apod., a zaměstnanec s nimi musí být seznámen, a to i v případě, že by byly notoricky známé. Stanovíte, seznámíte, neplní = možnost výpovědi. Jinak je tomu u neuspokojivých pracovních výsledků, zde musíte zaměstnance písemně upozornit na závady a dát mu přiměřenou lhůtu k nápravě. Jakmile tato lhůta uběhne, pracovní výsledky zhodnotíte a pokud nedošlo k nápravě, můžete dát výpověď. Mezi písemnou výzvou k nápravě a doručením výpovědi nesmí uběhnout více, než 12 měsíců. Podle mého - když je pomalý, asi mu lhůta k nápravě nepomůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).