Re: silniční daň - spěchá
Dobrý den, také by mě to zajímalo a až při vašem dotazu jsem si uvědomila, že ten problém máme taky. Doteď to nikdo neřešil a teď jsou názory nejednotné :-) Jest-li se dovím něco určitého, ozvu se sem nebo prosím i naopak. Jedno bezproblémové řešení by tu dle mě bylo - pokud by za tato auta platil SD už někdo jiný, už by se znovu neplatila.
Re: silniční daň - spěchá
Tak vám posílám odpověď, na které byla shoda všech zúčastněných: ANO, silniční daň by měl platit zaměstnavatel. Pokud ale např. zaměstnanec vlastní auto používá také ke svému podnikání a platí za toto auto silniční daň, zaměstnavatel již tuto daň platit nemusí. Pokud budete platit buď 25 Kč/den, nebo měsíční sazbu, co je pro vás výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 1. 2012 8:04
Dobrý den,
někteří zaměstnanci ,když jedou na školení použijí vlastní automobil za cenu jízdného- autobusu. Cestovní náhrady jsou vyplaceny pouze ve výši jízdenky. Je povinnost platit i za toto silniční daň?
Děkuji za reakce.