Ukončení neschopenky

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 8:42

Máme zaměstnance, který někdy v průběhu roku 2011 ukončil pracovní neschopnost. Nikdo mi však není schopen říci k jakému datu. Ukončení nemá ani ošetřující lékařka, která byla kvůli nemoci v zastoupení ani ČSSZ. Ta vyplácela poslední nemocenské na základě lístku na peníze k 31.7.2011 a od té doby neustále upomíná lékařku o ukončení, ale ta ho nemá. Zaměstnance již také není možné dohledat. Potřebujeme za něj doplatit ZP za absenci, ale nevím kdy skončil nemoc a nikdo mi není schopen říci datum. Na koho se mohu ještě obrátit když mi ani ČSSZ, ani lékařka a inspektorát práce nedokáží poradit?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 8:48

janah (neregistrovaný)

Re: Ukončení neschopenky
      Tak zkuste jeho zdravotní pojišťovnu, té budete to pojistné za absenci doplácet a domluvte se s ní jak postupovat, poněvadž tam Vám vznikne nedpolatek... Jinak nevím..

• 11. 1. 2012 10:04

RenataH (neregistrovaný)

Re: Ukončení neschopenky
      já myslím, že by měla ošetřující lékařka k nějakému datu vystavit ukončení neschopenky. Ona přece ve svých záznamech musí mít napsáno, kdy mu neschopenku ukončila, resp. kdy ji naposledy navštívil - přece má zdravotní dokumentaci. Teprve od toho, co ona vystaví, se bude odvíjet doplatek ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).