Příjem z aukra,prosím w.e.n.d.y

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 9:18

dobrý den,prosím o radu,prodávám na aukru, na výpisu z účtu,kam chodí platby je částka i s poštovným,které vlastně příjmem není, to zase hned zaplatím na poště.výdaje chci udělat procentem, jak mám zaevidovat přesné příjmy, mohu od těch co mám na účtu odečíst to poštovné a z toho si uplatnit 60 % nebo ještě mohu udělat výpis přímo z aukra, kde jsou částky bez poštovného, ale potom mi zase nebudou souhlasit s částkama na výpisu z účtu z banky...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 9:20

Kat (neregistrovaný)

Re: příjem z aukra,prosím v.e.n.d.y,alen
      >dobrý den,prosím o radu,prodávám na aukru, na výpisu z
      >účtu,kam chodí platby je částka i s poštovným,které
      >vlastně příjmem není, to zase hned zaplatím na
      >poště.výdaje chci udělat procentem, jak mám zaevidovat přesné
      >příjmy, mohu od těch co mám na účtu odečíst to poštovné
      >a z toho si uplatnit 60 % nebo ještě mohu udělat výpis
      >přímo z aukra, kde jsou částky bez poštovného, ale
      >potom mi zase nebudou souhlasit s částkama na výpisu z
      >účtu z banky...

• 11. 1. 2012 9:44

EvaCe

příjem je celá částka připsaná na účet
      a pak z toho odečítáte výdaje procenty

• 11. 1. 2012 9:55

Kat (neregistrovaný)

to bych celkem pochopila, ale ten příjem co mi jde na účet v bance je včetně poštovného,které si zaplatí ti co nakupují. z toho co mi na ten účet přijde, já to poštovné zaplatím,takže to vlastně není příjem....např.na účet přijde 150,- ale 50,- je z toho poštovné,které já zaplatím na poště...takže příjem je jen 100,-
      nechce se mi zahrnovat do příjmu něco, co není příjem.

• 11. 1. 2012 10:01

RenataH (neregistrovaný)

no ale když vám ty peníze příjdou na účet, pak jsou příjmem. Odečítají se vám v těch výdajích procenty. Kdybyste uplatňovala skutečné výdaje, taky byste je měla nejdříve v příjmech, potom ve výdajích.

• 11. 1. 2012 10:02

m. (neregistrovaný)

V těch 60 % je zahrnuto i to poštovné, které platíte. Pokud se Vám to nelíbí, můžete si vést daňovou evidenci - příjmy a výdaje. Opět to budou příjmy včetně poštovného, ale poštovné si samostatně odečtete ve výdajích. Když myslíte, že to bude pro Vás výhodnější .....

• 11. 1. 2012 20:06

v.e.n.d.y.

Re: příjem z aukra,prosím w.e.n.d.y
      Dobrý večer, nedostala jsem se sem dříve, ale kolegyně mají pravdu. Příjem je pro vás vše, co Vám přijde na účet a z toho počítáte procento výdajů. Doplním, že správně byste měla mít kalkulaci na prodávané zboží, například - nákup zboží za 100,- + poštovné za 50,- + nějaká částka za ostatní režii, kterou s prodejem máte (internet, elektřina a pod.) třeba 10,- + nějaký Váš zisk, třeba 20,-....no a celková cena je 170,- a ta Vám přijde na účet. V případě 60% výdajů (102,-Kč) se Vám procenta používat nevyplatí. Nepokryjí skutečné výdaje. Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).