Re: dph na přelomu roku 2011/2012
Ale k 31.12. 2011 vám nebudou sedět vaše závazky a pohledávky vašeho dodavatele. Co s tím ?
Tak a co teď.Ale já si tohle nevymyslela. Tak přece nemůžu zařadit fakturu do roku 2012 a závazky do roku 2011. To bych v tom měla pěkný guláš.Nevím kdo to vymýšlel, určitě to nedělá. Už mně to nebaví, začínám v tom zmatek. Ale jinak děkuji, jste moc hodní. Já ještě nejsem tak zkušená a jak to vidím asi nikdy nebudu.
Všechny závazky a pohledávky necháváte odsouhlasovat?
Já loni dostala od odběratele potvrzené pohledávky, část z nich byla potvrzená s poznámkou, že mají evidováno v jiném roce. (je to velká firma, uzávěrka roku je snad hned 1.1.)
Nepouštím si to moc k srdci. Dělám tak, aby to bylo v rámci programu jednoduše sledovatelné.
V DE bych to neřešila vůbec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 1. 2012 10:50
Vedeme DE, nevím kam zařadit faktury s datem plnění 30.12.2011, ale přijaté 4.1.2012.Patří do roku 2011 nebo 2012.V DE jsem vždycky veškeré faktury musela na přelomu roku zařadit do roku předešlého. Jak je to ťeď?Jedná se mi hlavně o DPH. I když vlastně teď tady jde i o správné zařazení do příslušného roku kvůli pohledávkám, které musím zapsat do daňového přiznání za rok
2011.Jsem z toho nějka zmatená.