Přenesená daňová povinnost

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 10:55

dobrý den, já jsem ještě chtěla radu co a kde mám všechno nahlásit k 1.1.2012 ohledně PDP. Jsou k tomu nějaké formuláře?Dosud jsme nosili přiznání DPH na FÚ.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 12:48

Zdenka01 (neregistrovaný)

Re: přenesená daňová povinnost
      Je potřeba vyplnit Výpis z evidence pro daňové účely podle § 92a zákona o DPH. Najdete na portále České daňové správy.

http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr_info/aktualita.faces?zaznam=19

• 11. 1. 2012 13:14

Zdenka01 (neregistrovaný)

Povinná evidence k "reverse charge"

Oba plátci DPH, tedy poskytovatel i příjemce plnění (dodavatel i odběratel) vedou v souladu s § 92a zákona o DPH pro daňové účely evidenci. Ta povinně obsahuje

identifikační číslo plátce, který plnění uskutečnil/pro kterého bylo uskutečněno
      datum uskutečnění zdanitelného plnění
      základ daně
      rozsah a předmět plnění

Tato evidence (záznamní povinnost) se pravidelně předkládá finančnímu úřadu ve lhůtách pro podání daňového přiznání k dani z přidané hodnoty. Formát a strukturu uvádí ministerstvo financí na svých internetových stránkách - Výpis z evidence k režimu přenesení daňové povinnosti.

• 11. 1. 2012 13:27

PetraKot (neregistrovaný)

Mužu mít ještě dotaz,pani se ptala zda je nějaká povinnost nadlásit se k 1.1.2012 k PDP na FÚ?Což teda nic takového není, nemusíme se FÚ nahlašovat. A až při podání DPH se připojí tiskopis výpis z evidence k režimu pdp?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).