Jak odepisovat zásoby, majetek

• 8. 1. 2012 19:15

Zdravím,

podnikáme v IT. Vedeme sklady v účetním programu (trell). Chtěl jsem se zeptat, co máme dělat se zbožím, pokud se např. 2-roky neprodá a ono setrvává ve skladové evidenci. Můžeme ho nějakým způsobem vyřadit? Napadlo mě to udělat formou výdejky ze skladu s doplňujícím popisem, že se jedná o zboží po záruce. Aktuálně řešíme cartridge po expiraci...Napadlo mě udělat ke cartidge výdejku ze skladu a cartridge odevzdat např. na sběrném dvoře. Chtěl jsem se zeptat, zda je nutné k vyřazení cartridge potvrzení se sběrného dvora, nebo postačí výdejka ze skladu s doplňujícím textem.  Chtěl bych vědět, zdali toto finanční úřad uzná, nebo je třeba doložit i nějaký doklad o likvidaci...V případě majetku je také třeba dokládat nějaké potvrzení o likvidaci? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2012 20:32

bez přezdívky

Děkuji za rychlou odpověď. Chtěl jsem se ještě zeptat, jestli satčí mít doklad napsaný obecně tj. bylo zlikvidováno 20ks cartridge, nebo stačí mit napsané "cartridge Canon S520" :-) Asi to přeháním, ale chtěl bych to mít v pořádku. Děkuji

• 8. 1. 2012 21:51

Rop

Tak sklad by měl být přesně evidován.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).