Re: Sleva na dítě,výživné,rozvod..znovu
Je jedno, kdy byl soud. Rozhodující je , do kdy měl společnou domácnost s dítětem resp. od kdy ji neměl.
ne, koukněte na dřívější tentýž dotaz, je tu několikrát.
pro tazatelku naposledy:
v rozsudku o výživném bude napsáno jak a odkdy přispíval na výživu dítěte.neviděla jsem rozsudek o určení výživného, kde by nebylo, odkdy nemají společnou kasu ale přispívá určitou částkou na výživu děcek. totéž u rozvodovýho - musí tam být, odkdy nevedou společnou domácnost.
Děkuji za Váš čas, ale opravdu nevím, jak mám poznat to datum, odkdy nevedou společnou domácnost. Jediné časové údaje jsou ty co jsem už uvedla - ,,Rozsudkem z 5/2011 bylo stanoveno, že dítě se po dobu rozvodu
svěřuje do výchovy matky a otec bude přispívat na výživu
dítěte s účinností od právní moci rozsudku o rozvodu.
Rozsudek o rozvodu byl vydán 1.9.2011 a nabyl právní
moci 16.9.2011."
Legraci si opravdu nedělám.Jen si nevím rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 1. 2012 11:54
Dobrý den,
Znovu prosím o radu.
Z-nec u nás uplatňoval slevu na dítě. Rozsudkem z 5/2011 bylo stanoveno, že dítě se po dobu rozvodu svěřuje do výchovy matky a otec bude přispívat na výživu dítěte s účinností od právní moci rozsudku o rozvodu.
Rozsudek o rozvodu byl vydán 1.9.2011 a nabyl právní moci 16.9.2011.
Teď nevím, do kterého měsíce měl nárok na uplatňování slevy na dítě???
Jsem z toho zmatená, nevyznám se v těch právních pojmech.
Moc prosím o vysvětlení, třeba se s tím někdo setkal.
Stejně už mám výplaty špatně, chci mu ty špatně uplatněné slevy opravit ještě v prosincových výplatách.
Děkuji.