Hlavní navigace

Pojištění účetních

  • (neregistrovaný)

    11. 1. 2012 12:17

    Dobrý den,
    ráda bych poprosila o zkušenost. Již 4 roky si platím 10tis. ročně za pojistku na "blbost" z vedení účetnictví a jak jsem pochopila z vyjádření ČP, tak úplně zbytečně. Nyní jsem měla škodnou událost, u které jsem tušila, že mi moc nezaplatí, ale jejich vyrozumnění mě dostalo. Často si tady stěžujeme co všechno účetní musí vědět, jenže z vyrozumnění ČP jsem pochopila, že se žádná účetní pojistit na penále či pokuty vyměřené FÚ pojistit nemůže. Jako účetní jsme pojištěny pouze na špatné vedení účetnictví (špatný účtový rozvrh atd.), ale pokud vznikne zákazníkovi škoda (vyměření penále), pro špatně podané daňové přiznání, tak se svými pojistkami nemáme šanci, protože na toto jsou pojištěni jen daňový poradci. A upřímně ještě jsem se nesetkala s vyměřením pokuty od FÚ za špatné vedení účetnictví, vždy to byly jen doměrky daní a penále k tomu vztahující.
    Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti, a jestli máte někdo skutečně dobrou pojistku, jako účetní.

    děkuji Savková

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 12:24

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: Pojištění účetních
      Platím teda míň, přes svaz účetních (jako OSVČ).
      Taky klient dostal pokutu od FÚ za pozdě dodané vyúčtování daní. Platila jsem ze svého.
      Paní po telefonu vysvětlovala, že dokud bude rozdělení na vedení účetnictví a zvlášť daňové poradenství - tak máme my účetní smůlu.
      Pojistná škoda by byla - pokud špatně vypočítám účetní odpis a výsledkem bude špatný hosp. výsledek.

    • 11. 1. 2012 12:30

      . (neregistrovaný)

      Re: Pojištění účetních
      Ještě se podívejte do pojistných podmínek. Pokud tam je uvedeno, že pojišťovna nahradí škody, které vzniknou tím, že jste neúčtovala podle zákona, tak pokud po Vás někdo bude chtít náhradu škody za to, že jste porušila nějakou podzákonnou normu / vyhlášku, České účetní standardy / tak máte, co se pojišťovny týká, smůlu.

    • 11. 1. 2012 12:49

      m. (neregistrovaný)

      Re: Pojištění účetních
      Všechny pojistky jsou na .... Léta jsem platila pojistku, bezeškodní průběh, a když praskla stupačka a platila jsem opravu a vybourání koupelny, tak mi řekli, že nemohou ručit za staré věci. No ona asi nová stupačka nepraskne. Tudíž pojistku ruším.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).