Oprava el. přípojky - reverse charge?

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 12:50

Jsme elektrikářská firma a kromě montáží nového vedení, přípojek či trafostanic (§92e) provádíme občas i opravy rozvaděčů či přípojek, popřípadě opravy vedení vysokého napětí (pro ČEZ). Patří to taky do režimu přenesené daňové povinnosti? Na FÚ mi nikdo není schopen poradit, čekají na pokyny, které budou kdoví kdy. A my tyhle práce už děláme.

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 13:01

niki (neregistrovaný)

Re: Oprava el. přípojky - reverse charge
      Dobrý den, co já jsem si zatím vyzjistila, tak budeme postupovat takto, do režimu přenesení daňové povinnosti nebudeme zařazovat revize, opravy spotřebičů a opravy elektrického zařízení (kód 33.14) to je teorie

v praxi ohledně oprav zatím tápu ...
      oprava, kde vyměním poškozenou součástku tam by se mi to jevilo jako přenos. Oprava, kde se v tom elektrikář "pošťourá" a třeba provede spojku na kablíku tam se mi to jeví jako oprava stávajícího zařízení. :-)

no asi jsem vám moc nepomohla, já mám z toho docela hrůzu, myslím, že všichni budou chybovat :-) a doufám, že nám někdo další poradí.

• 11. 1. 2012 13:03

niki (neregistrovaný)

ještě doplnění:do přenosu nebude rovněž patřit instalace elektromotorů, generátorů a transformátorů v elektrárnách (kód 33.20.50)

• 11. 1. 2012 13:18

Radek J. (neregistrovaný)

Tohle neděláme. Ale třeba výměnu zářivek/lamp městského osvětlení (staré nesvítí, jsou nevyhovující) ano. Také to není "nová výstavba", ale oprava. A taky netuším, zda s DPH či bez.

• 11. 1. 2012 13:59

. (neregistrovaný)

PROčtěte si CZ-CPA
      Výstavba místních elektrických a komunikačních sítí
      Úroveň Kód Název
      6 422222 Výstavba místních elektrických a komunikačních sítí
      Definice položky:
      Zahrnuje:
      - výstavbu a opravy místních elektrických vedení, nadzemních i podzemních, včetně výstavby doplňkových konstrukcí (např. trafostanic a rozvoden)
      - výstavbu a opravy místních komunikačních přenosových vedení, nadzemních i podzemních, včetně výstavby doplňkových konstrukcí (např. stožárů přenosového vedení)
      - výstavbu antén a trafostanic pro místní distribuci

• 11. 1. 2012 18:07

Radek J. (neregistrovaný)

Díky moc!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).