Re: Převedení daňové evidence
Pokud to jde zařadit třeba zde, tak režim přenesení:
43.22.12 Instalace topení, ventilace a klimatizace
Z:
- instalace topení (elektrického, plynového, olejového, naftového nebo neelektrických
solárních kolektorů), včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací
Hájková
ano to tam samozřejmě patří, ale jedna z dotázaných účetní mi řekla, že se přenesení daňové povinnosti dělá jen mezi subdodavateli a my jsme ten poslední článek, tak že mi vystavíme s DPH.
Podle mého názoru já vystavím ZD fa bez DPH (se všemi formalitami) s odkazem na Zákon a oni odvedou DPH. Hájková
Nedělá se jen mezi subdodavateli, to vzala paní účetní kde?
Přenesení je mezi dvěma subjekty, kteří jsou plátci DPH. Je jedno jestli je to konečný příjemce nebo se to bude fakturovat ještě dále.
Dáte do přenesení. Pokud dáte s daní, v takovém případě odběratel nemá nárok na odpočet DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 8:40
Jsme montážní firma - plátce DPH na území ČR. Instalovali jsme topení v Zemědělském družstvu (plátce DPH na území ČR). Jakou vystavím fa
1) bez DPH dle § 92 e, Zák. o DPH
2) s DPH
Bohužel mi byly, od několika účetních, poskytnuty dvě rozdílné odpovědi.
Děkuji za reakce Hájková