Re: Nadměrný odpočet DPH
V případě NO Vám nepřijde "klasická" kontrola na celý rok, ale je pravděpodobné, že vás vyzvou v rámci řízení, abyste jim předložili doklady (fa přijaté, fa vydané, DD záloh, pokladní doklady,....). Někdy chtějí jen Záznamovou povinnost a z té si vybírají doklady, které chtějí zkontrolovat ( většinou ty větší částky), pokud je menší objem dokladů, vyžadují celé, ale jen za měsíc prosinec. Je to skutečně hlavně proto,aby oddálili úhradu NO a kontrola v rámci tohoto řízení není tak důsledná jako normální, spíše je formální.
>>Dobrý den, za prosinec mi vychází nadměrný odpočet
>>DPH
>>(kolem 70000,- Kč). Všichni mě straší , že budu mít
>>kontrolu z FU, protože stát nemá peníze. I když jsem
>>si
>>jistá, že mám DPH v pořádku, chtěla bych jestli někdo
>>nemá zkušenosti co bude Fu vyžadovat a na co si mám
>>dát pozor. Tak nějak bych se zeptala. Jeeště jsem
>>kontrolu z FU neměla a jsem z toho krapet nervozní.
>>Děkuji
>
>V případě NO Vám nepřijde "klasická" kontrola na celý
>rok, ale je pravděpodobné, že vás vyzvou v rámci
>řízení, abyste jim předložili doklady (fa přijaté, fa
>vydané, DD záloh, pokladní doklady,....). Někdy chtějí
>jen Záznamovou povinnost a z té si vybírají doklady,
>které chtějí zkontrolovat ( většinou ty větší částky),
>pokud je menší objem dokladů, vyžadují celé, ale jen za
>měsíc prosinec. Je to skutečně hlavně proto,aby
>oddálili úhradu NO a kontrola v rámci tohoto řízení není tak
>důsledná jako normální, spíše je formální.
Děkuji za reakce, začínám být klidnější. Hlavně mi ten odpočet udělala Kalouskova reforma s dnem přijetí faktur.
to asi nebudete jediná. Taky mi toho hodně spadlo do 2012 a mám vysoký odpočet. Běžně platíme, ale jak mi vyskočí odpočet tak vždycky dojdou na šetření, řekla bych že je to FÚ. Spadám pod FÚ, ktarý si na kontroly hodně potrpí..takže jak mám odpočet..mám nachystané, okopírované Fa, které jsou na velkou částku anebo nachystané písemné vysvětlení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2012 9:42
Dobrý den, za prosinec mi vychází nadměrný odpočet DPH (kolem 70000,- Kč). Všichni mě straší , že budu mít kontrolu z FU, protože stát nemá peníze. I když jsem si jistá, že mám DPH v pořádku, chtěla bych jestli někdo nemá zkušenosti co bude Fu vyžadovat a na co si mám dát pozor. Tak nějak bych se zeptala. Jeeště jsem kontrolu z FU neměla a jsem z toho krapet nervozní. Děkuji