Re: co je průmyslový kotel?
dne 9.11.2011 vyšly "Informace GFŘ a MF k režimu přenesení daňové povinnosti na DPF ve stavebnictví - §92e zákona o DPH"
tam v odstavi 2.3 jsou uvedeny příklady ve stavebnictví na které se nevztahuje režim přenesení daň.povinnosti - viz. např. údržba a opravy průmyslových kotlů - klasifikace produkce 33.12.14
zde:http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_14310.html?year=0
Jo,to máš pravdu.Tohle reším poslední měsíc a slyšela sem tolik výkladů,až mi jde hlava kolem.Většina se ale kloní k rozdělení podle kW,ale nikdo mi není schopen říct,z jaké vyhlášky nebo předpisu to vyplývá.Jeden názor i byl,že když je kotel v nebytových prostorách,je vždy průmyslový,ale to si myslím,že je nesmysl
>>>>>Ano, zatím taky beru že oprava a servis kotle do 50
>>>>>kw
>>>>>bude fakturována bez daně jako stavební práce a
>>>>>oprava
>>>>>kotle nad 50kw s daní jako oprava strojů Nicméně
>>>>>logika je v tom nulová.
>>>>A co bytový dům s větším kotlem nad 50kW- to je taky
>>>>"průmyslový"
>>>tam záleží kdo je majitel domu. pokud společenství
>>>vlatníků, tak to plátce DPH není a přenesení daně se
>>>ho
>>>netýká.
>>
>>ale pokuď to účtujete bytovému družstvu,ktré je
>>plátce
>>DPH, tak potom musíte řešit přenesení - tak co je
>>průmyslový kotel.....
>
>Jo,to máš pravdu.Tohle reším poslední měsíc a slyšela
>sem tolik výkladů,až mi jde hlava kolem.Většina se ale
>kloní k rozdělení podle kW,ale nikdo mi není schopen
>říct,z jaké vyhlášky nebo předpisu to vyplývá.Jeden
>názor i byl,že když je kotel v nebytových prostorách,je
>vždy průmyslový,ale to si myslím,že je nesmysl
Dnes jsem se dotázal GFŘ a bylo mi sděleno. Na výkonu kotle nezáleží! Pokud jeho produkce tepla je využita pro výrobu, je to kotel průmyslový. Pokud třeba slouží k vytápění supermarketu, je to kotel domácí. Otázka je, když kotel slouží k přípravě TUV a vytápění průmyslové haly, podílí se na výrobě? Osobně myslím že ano, vytváří podmínky pro provádění výroby. Jinak v tom mají vesměs všichni zmatek. Navrhuji dotázat se odběratele, jak to chce fakturovat. Pokud ti vystaví objednávku s poznámkou přenesení daňové povinnosti, tak jsi ex obligo. Čau Vláďa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 12:07
co je prosím průmyslový kotel. Je to kotel nad 50kw nebo kotel stojící ve fabrice nebo co? Je to podstatné pro určení zda jeho oprava je stavební práce či nikoliv, Děkuji